Home Nieuws Ajax-spits Brobbey ‘zeer ontdaan’ na tweede racistische incident in Twente

Ajax-spits Brobbey ‘zeer ontdaan’ na tweede racistische incident in Twente

Brian Brobbey (Beeld: Wikimedia Commons)

Na afloop van de wedstrijd FC Twente – Ajax is de spits Brian Brobbey bij de spelersbus racistisch uitgescholden. Hij werd voor ‘kankeraap’ uitgemaakt. Zo meldt de NOS.

De dader is direct na het incident aangehouden en heeft een stadionverbod opgelegd gekregen. Technisch directeur Arnold Bruggink van FC Twente heeft in de spelersbus van Ajax zijn excuses gemaakt voor het incident. Maar Ajax laat het daarbij niet liggen. De Amsterdamse club heeft aangifte gedaan tegen de aanhanger van FC Twente.

Het is al de tweede keer dit jaar dat er een racistisch incident plaatsvindt bij FC Twente. Na de vorige wedstrijd werden er ook beledigingen geuit richting de spelers van Ajax, waarna Steven Berghuis een klap uitdeelde. Berghuis sloeg een fan na een racistische scheldpartij, ook richting Brian Brobbey. Toen werd hij voor ‘kankerzwarte’ uitgemaakt.

Berghuis kreeg voor de klap een schorsing van drie wedstrijden.

Bij Studio Voetbal kwam het incident ook ter sprake. Gelatenheid regeerde, maar een van de tv-gasten, de spits van RKC Michiel Kramer, toonde ‘begrip’ voor spelers die geweld gebruiken om zulke racistische incidenten de kop in te drukken. ‘Dat is misschien niet handig, maar wat kunnen ze anders doen?’