Home Nieuws Brief opgehangen bij FvD-school: ‘Fascisten opgerot’

Brief opgehangen bij FvD-school: ‘Fascisten opgerot’

Beeld: Renaissanceschool

Bij de ingang van de Forum voor Democratie-school in Almere hing gisteren een brief met de tekst ‘Fascisten opgerot’. De school is omstreden omdat FvD en Baudet racistische en antisemitische complottheorieën zouden verspreiden; de vrees bestaat dat kinderen met dit gedachtegoed worden geïndoctrineerd.

De Renaissanceschool, die uit de koker komt van Forum voor Democratie van Thierry Baudet, startte in augustus vorige maand in Almere met vier leerlingen en één leraar.

De vier leerlingen krijgen lessen in een gebouw dat de plaatselijke scoutingclub beschikbaar heeft gesteld aan de school. Veel leden van de scoutinggroep hebben hier echter veel moeite mee, bericht Omroep Flevoland, en vinden dat de scouting met geen enkele politieke partij geassocieerd moet worden.

De Onderwijsinspectie heeft eerder laten weten dat de school enkele weken na de oprichting zal worden beoordeeld. Bij een negatieve beoordeling negatief uit bestaat de mogelijkheid dat de FvD-school de deuren moet sluiten.

De FvD-school is een particuliere school. De gemeente Almere weet officieel niet dat de school bestaat, want de Renaissanceschool is nog niet bij de gemeente geregistreerd. Dat hoeft voor particuliere scholen ook niet meteen, maar pas na enkele weken na de start.

Een woordvoerder van de school wilde niet met Omroep Flevoland praten, maar zei wel dat ‘alles goed’ gaat.