Home Nieuws Curaçaose schrijvers bezoeken Nederland

Curaçaose schrijvers bezoeken Nederland

Schrijfster Maghalie van der Bunt-George. Foto: Wintertuin

Nieuw schrijftalent uit Curaçao komt komende week naar ons land voor een boekentour. De debutanten presenteren hun boeken op verschillende literaire bijeenkomsten.

Het gaat om Aline Abdul, Nathania Engelhardt en Maghalie van der Bunt-George. Aline Abdul schreef de met de Unesco taalprijs Papiamentu bekroonde gedichtenbundel Sin Frontera; Maghalie van der Bunt-George is de auteur van de verhalenbundel Oro is Goud; Nathania Engelhard ten slotte maakte de gedichtenbundel Boka Yen/Een mond vol. De drie auteurs zijn verbonden aan uitgeverij Wintertuin.

De boekentour begint op 1 april, eerste Paasdag, in Nijmegen tijdens het Wintertuinfestival. De drie schrijvers vertellen over hun thuis, het schrijverschap en hoe ze multiculturaliteit zien. Daarna zullen de auteurs ook Den Bosch, Den Haag, Zwolle en Arnhem aandoen. Op vrijdagnacht 5 april van 2 tot 3 uur zullen de drie bovendien te horen zijn op Radio 1, in de live uitzending van het programma ‘De nacht van…’.

Het Letterenfonds heeft de boekentour mede gefinancierd, om op die manier de Caribische literatuur in Nederland op de kaart te zetten.