Home Nieuws D66-congres wil hoofdoek bij politie toestaan

D66-congres wil hoofdoek bij politie toestaan

Beeld: YouTube

D66 gaat met groen licht voor de hoofddoek en het keppeltje bij de politie de verkiezingen in. Een meerderheid van het D66-congres stemde voor het toestaan van religieuze uitingen bij de politie. Zo meldt de Telegraaf.

‘Om de politie van iedereen en voor iedereen te realiseren’, reageert D66’er Fonda Sahla verheugd op sociale media, ‘moeten wij religieuze uitingen toestaan in het politie-uniform. Dit draagt direct bij aan de diversiteit en inclusie binnen de politieorganisatie’. De post van de politica wordt vergezeld met een foto van haar in een politieauto.

Maar niet iedereen bij D66 is het eens met deze beslissing. Een aanzienlijke minderheid stemde tegen. Oud-fractievoorzitter Boris van der Ham deelde op sociale media de tweet van Sahla met de volgende begeleidende tekst:

‘De scheiding tussen kerk en staat is nog steeds een belangrijk en principieel uitgangspunt bij de politie, wat mij betreft. Religieuze (of politieke) uitingen moeten daarom niet bij het politieuniform komen. Ik hoop en verwacht dat toekomstige Kamerleden de vrijheid van de partij hebben om hierin, op basis van hun geweten en desnoods afwijkend van andere fractieleden, een andere keuze kunnen maken’, aldus Van der Ham.

Het Haagse raadslid Yousef Assad bracht de aanpassing in het verkiezingsprogramma van D66 in stemming en kreeg zijn partij mee.