Home Nieuws Dresden is nieuwe dönerhoofdstad van Duitsland

Dresden is nieuwe dönerhoofdstad van Duitsland

Broodje döner. Beeld: a.i./de Kanttekening

Dresden stoot de Berlijnse kebab van de troon en is de nieuwe ‘dönerhoofdstad’ van Duitsland. Zo beoordeelt de bezorgservice Lieferando in een vergelijking met de dertig dichtstbevolkte Duitse steden in Duitsland.

In de vergelijking wordt rekening gehouden met de concentratie van kebabzaken per 100.000 inwoners, de gemiddelde waardering voor de kraampjes en de prijs van kebab. In Dresden is een broodje döner gemiddeld ongeveer 50 eurocent goedkoper dan in Berlijn en is de kwaliteit van de kebab veel beter, aldus Lieferando.

In aantallen blijft Berlijn wel nog steeds de kebabhoofdstad, meldt Berliner Zeitung. De meeste kebabzaakjes staan in Berlijn, maar, schrijft Berliner Zeitung, kwantiteit is geen kwaliteit. In Berlijn zouden klanten ‘minder smaak voor meer geld’ krijgen.

De top vijf steden voor de beste prijs-kwaliteitverhouding in dönerbroodjes is als volgt: Dresden, Neurenberg, Berlijn, Bremen en Frankfurt am Main.

In Dresden zijn kebabzaakhouders niet verrast. ‘Netheid en gezonde ingrediënten zijn belangrijk voor ons’, zegt bedrijfsleider Sükrü Kara tegen Tag24. Zijn collega Cahit Razi roemt het vlees dat ze gebruiken en overigens wel uit Berlijn komt. ‘Het is het beste vlees’.