Home Nieuws Duitse minister: islamofobie in ons land is probleem

Duitse minister: islamofobie in ons land is probleem

De Rode Moskee in de tuin van kasteel Schwetzingen, Duitsland. Bron: Pixabay

Volgens de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser is het islamofobe klimaat in Duitsland een probleem, aldus nieuwssite Independent Türkce.

De minister reageerde op een rapport, gepubliceerd door de Onafhankelijke Groep van Deskundigen over Vijandigheid tegen Moslims die moslimhaat in Duitsland in de gaten houdt. Uit dit rapport bleek dat een op de twee mensen in Duitsland uitspraken goedkeurt die een islamofobe inhoud bevatten. Ook gelooft Faeser dat er feitelijk veel meer islamofobie is dan de officiële cijfers ons vertellen.

‘De dreiging dat veel moslims in Duitsland het slachtoffer zullen worden van islamofobe aanvallen is reëel. Dit heeft grote gevolgen voor het gevoel van veiligheid. Wij kunnen dit niet accepteren. Rechtsextremisme blijft een van de grootste bedreigingen voor ons allemaal en voor onze democratie. We moeten het dreigingspotentieel ervan zeer serieus nemen.’

De minister riep islamitische organisaties ook op de strijd tegen antisemitisme zichtbaarder voort te zetten, zo berichten Duitse media. Na 7 oktober, het begin van de Gaza-oorlog, is het antisemitisme in Duitsland enorm toegenomen.