Home Nieuws Duitsland arresteert extreemrechtse politicus die Koran verbrandde

Duitsland arresteert extreemrechtse politicus die Koran verbrandde

Beeld: Wikimedia Commons / News Oresund

De extreemrechtse Deense politicus Rasmus Paludan (foto) is door de Duitse autoriteiten gearresteerd. Dit meldt de Duitse krant der Tagesspiegel.

Paludan wilde deze woensdag een anti-islamdemonstratie organiseren in Neukölln, de multiculturele wijk van Berlijn. Maar de Duitse politie stak hier dinsdag een stokje voor door de politicus aan te houden op Flughafen Berlin-Tegel.

De autoriteiten waren bang dat Paludan opnieuw een Koran zou gaan verbranden. ‘Wij vinden dat het Duitse volk moet weten wat de islam is!’, schreef Paludans partij Stram Kurs (Deens voor ‘Harde Lijn’) op Facebook. ‘We laten het ze woensdag zien. Dan zullen we allemaal zien of het echt de religie van vrede is! We nemen de Koran mee!’

Paludan wil alle moslims deporteren uit Denemarken en kwam afgelopen jaren in het nieuws door zijn rabiate anti-islamuitspraken en Koranverbrandingen. Vorig jaar verbrandde Paludan een Koran die gewikkeld was in spek tijdens een anti-islamitische demonstratie in Kopenhagen. Dit leidde dagenlang tot rellen vanuit de moslimbevolking van de Deense hoofdstad.

Terwijl hij dinsdag nog in het vliegtuig zat, overhandigde de Duitse Federale Politie hem een document van het immigratiekantoor, waarin hem de toegang tot Duitsland werd ontzegd.

Woensdag probeerde Paludan opnieuw Duitsland binnen te komen. Deze keer werd hij gearresteerd, omdat hem eerder verteld was dat hij tot 31 oktober niet welkom is in Duitsland en dus een strafbaar feit heeft gepleegd.

Paludan riskeert nu een gevangenisstraf van maximaal een jaar.