Home Nieuws De nieuwste Indiase complottheorie over moslims: de ‘spuugjihad’

De nieuwste Indiase complottheorie over moslims: de ‘spuugjihad’

De Indiase politicus Jai Bhagwan Goyal (midden) van Modi's BJP-partij tijdens een protest tegen de zogenaamde 'liefdesjihad' van moslims. De 'liefdesjihad' is een complottheorie waarbij hindoeïstische vrouw middels huwelijksdwang massaal tot de islam zouden worden bekeerd. (Beeld: Wikimedia Commons)

Moslims in India worden er sinds kort van beschuldigd massaal in het eten van hindoes te spugen om hen ziek te maken. Dit meldt de lndiase website the Wire.

Op social media spreken hindoe-extremisten over #ThookJihad. ‘Thook’ betekent ‘spuug’. Een video met daarin een islamitische kok die spuugt in het eten dat hij zelf bereidt, wordt in India gedeeld door Hindoe-nationalistische politici en rechtse media.

En Aman Chopra, een belangrijke presentator van het tv-medium News18, beweert op televisie dat er onder moslims een traditie van spugen bestaat. Ook zegt hij dat moslims die voedsel verkopen op straat hindoes willen besmetten.

De ‘spuugjihad’ is niet de eerste complottheorie die bestaat onder Indiase hindoes over moslims. Ook bestaan er verhalen over een ‘liefdesjihad’ (moslimmannen die hindoe-meisjes verleiden om ze tot de islam te bekeren) en een ‘drugsjihad’ (moslims die hindoes aan de drugs willen helpen).