Home Nieuws Lintjesregen voor bi-culturele Nederlanders

Lintjesregen voor bi-culturele Nederlanders

Lintje Koninklijke onderscheiding. Bron: YouTube

Ieder jaar krijgen ongeveer 3000 burgers een Koninklijke onderscheiding tijdens de lintjesregen. Een van hen dit jaar was Ahmed El Faouzi uit Lelystad, die moskeegangers aan het sporten probeert te krijgen.

Ahmed El Faouzi doet al jaren vrijwilligerswerk voor ouderen en jongeren in de Marokkaanse El Imaan-moskee. Hij probeert hen onder meer aan het sporten te krijgen via de Stichting Sport en Integratie. Tevens is El Faouzi één van de lopers die elk jaar op 5 mei het Bevrijdingsvuur van Wagingen naar Lelystad brengt. Daarnaast organiseert hij tijdens de ramadan iftar-maaltijden voor minder bedeelde bewoners in de omgeving en asielzoekers.

Frank Devanand Kanhai uit Den Haag kreeg dit jaar ook een lintje. Hij organiseert themawandelingen, zoals  ‘de Mahatma Gandhi walk’ en ‘de Nelson Mandela walk’. Ook is hij vrijwilliger voor het Milan Summer Festival, het Sarnámihuis en de Bas van de Goor Foundation.

Rotterdam reikte een lintje uit aan gospelzangeres Berget Lewis, die zich inzet voor kansarme jongeren, het Leger des Heils en de Herdenking Vliegramp Bijlmermeer. Zij werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De bekendste Nederlander die dit jaar een lintje kreeg is Yvon Jaspers, bekend van het programma Boer zoekt vrouw. De Kanselarij der Nederlandse Orden noemt Jaspers ‘een ambassadeur van de agrarische sector’.