Home Nieuws Netanyahu ziet op laatste moment af van tegenaanval op Iran

Netanyahu ziet op laatste moment af van tegenaanval op Iran

Beeld: Twitter

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zag dit weekend op het laatste moment af van een onmiddellijke vergeldingsaanval op Iran, na een belletje van de Amerikaanse president Joe Biden. Dit bericht de New York Times.

Afgelopen zaterdag viel Iran Israël aan met ongeveer 300 raketten en drones. Hiervan werd 99 procent vernietigd in de lucht en er vielen geen dodelijke slachtoffers, mede dankzij het peperdure raketafweersysteem van Israël: de Iron Dome.

Ondanks het telefoontje van Biden dit weekend heeft Netanyahu aangekondigd de aanval van Iran te vergelden, wanneer en waar het Israël uitkomt.

De Iraanse aanval was op zijn beurt een vergelding voor de Israëlische aanval op 1 april op het Iraanse consulaat in de Syrische hoofdstad Damascus. Hierbij kwamen zeven leden van de Iraanse Revolutionaire Garde om het leven, waaronder twee generaals.

De Verenigde Staten, de Europese Unie en veel landen in het Midden-Oosten vrezen dat de oorlog in Gaza zal uitmonden in een regionale oorlog.

In beide landen worden de gebeurtenissen van zaterdagavond gevierd als een overwinning. De Iraanse aanval van afgelopen weekend heeft er in ieder geval toe geleid dat Israël niet langer geïsoleerd is. Westerse landen, die vanwege de aanhoudende aanvallen op Gaza steeds kritischer werden, staan nu weer voor 100 procent achter Israël.