Home Nieuws Minister Pakistan: ‘Macron doet met moslims wat nazi’s met Joden deden’

Minister Pakistan: ‘Macron doet met moslims wat nazi’s met Joden deden’

Beeld: Wikimedia Commons / Remi Jouan

Frankrijk eist dat Pakistan spijkerharde woorden van haar minister Shireen Mazari (Mensenrechten) rectificeert. Mazari zei dat de Franse president Emmanuel Macron ‘doet met moslims wat de nazi’s deden met de Joden’.

Mazari beweerde dat Frankrijk alleen islamitische kinderen een ID-kaart zou geven, en andere kinderen niet. Ze vergeleek dit met de Jodenster uit de Tweede Wereldoorlog

‘Deze verachtelijke woorden zijn schaamteloze leugens, geladen met een ideologie van haat en geweld’, zei een woordvoerder van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken afgelopen weekend in reactie. Frankrijk wil dat Pakistan haar woorden rectificeert. Frankrijk geeft alle kinderen identificatienummers, niet alleen islamitische kinderen.

Mazari heeft haar omstreden tweet inmiddels verwijderd, omdat het artikel waarnaar ze verwees was gerectificeerd.

Pakistan, Turkije en andere islamitische landen zijn woedend op Frankrijk, omdat de Franse overheid na de moord op leraar Samuel Paty nog steeds pal staat achter het publiceren van de controversiële Mohammedcartoons van Charlie Hebdo. Ook zien deze landen het verbod op de Organisatie tegen Islamofobie in Frankrijk en de islamistische NGO BarakaCity als een vorm van geloofsvervolging.