Home Nieuws Pro-Palestijnse organisaties doen aangifte tegen Booking.com

Pro-Palestijnse organisaties doen aangifte tegen Booking.com

Jachthaven in Tel Aviv, Israël. Beeld: Pixabay

Vier pro-Palestijnse organisaties hebben aangifte gedaan tegen Booking.com bij het Openbaar Ministerie. Het verhuurplatform biedt immers nog steeds vakantie-accommodaties aan in Israëls illegale nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever.

De vier organisaties zijn The Rights Forum, de Palestijnse ngo Al-Haq, Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen (SOMO) en de European Legal Support Center (ELSC).
Booking.com profiteert volgens de vier pro-Palestijnse organisaties van Israëlische oorlogsmisdrijven en maakt zich schuldig aan het witwassen van opbrengsten uit de vakantie-accomodaties op de Westbank. Booking.com profiteert van de illegale bezetting en helpt deze ook in stand te houden, vinden de vier. In de aangifte stellen de organisaties dat Booking.com schuldig is aan ‘winst uit internationale misdrijven’. En door het injecteren van de opbrengsten daar in het Nederlandse financiële systeem maakt Booking.com zich volgens de vier schuldig aan witwassen.

Booking.com heeft in een reactie laten weten onschuldig te zijn, bericht Nu.nl. Er zijn namelijk geen wetten die het verhuren van vakantiehuizen in Israëlische nederzettingen verbieden, aldus het bedrijf. Tevens geeft het verhuurplatform aan dat er in sommige Amerikaanse staten wetten bestaan, die het bedrijven moeilijk maken om zich uit Israël terug te trekken. Het boycotten van Israël in sommige staten zelfs verboden. Mocht Booking.com geen vakantie-accommodaties meer aanbieden op de Westbank dan volgen er mogelijk juridische stappen tegen het bedrijf in de Verenigde Staten.