Home Nieuws Amerikaanse artsenfederatie: racisme is risico voor volksgezondheid

Amerikaanse artsenfederatie: racisme is risico voor volksgezondheid

Beeld: Pixabay

De Amerikaanse Artsen Federatie (AMA) erkent nu dat racisme een risico is voor de volksgezondheid. De Afro-Amerikaanse gemeenschap in de VS wordt onevenredig hard getroffen door het coronavirus.

In het nieuwe beleid van Amerikaanse artsen wordt het fenomeen racisme gezien als een factor die iemands gezondheid mede bepaalt. Ook houdt de AMA rekening met gezondheidsverschillen en een gebrekkige toegang tot de gezondheidszorg, waar de Afro-Amerikaanse gemeenschap en andere gemeenschappen in de VS last van hebben.

De AMA vraagt medische professionals om na te denken over hoe ze gevolgen van racisme voor de gezondheid kunnen verzachten. Ook moeten toekomstige artsen over racisme leren op de universiteit en moet er meer onderzoek komen naar racisme en de gevolgen daarvan voor de volksgezondheid.

Uit diverse onderzoeken bleek dat de Afro-Amerikaanse gemeenschap eerder dit jaar onevenredig hard werd getroffen door het coronavirus. Zo is 30 procent van de bevolking van de stad Chicago Afro-Amerikaans, maar was 70 procent van de coronadoden die de stad eerder dit jaar telde zwart.