Home Nieuws ‘Totaal ongeschikte’ Rotterdamse wethouder Yigit (DENK) treedt af, ‘functioneren onmogelijk gemaakt’, zegt...

‘Totaal ongeschikte’ Rotterdamse wethouder Yigit (DENK) treedt af, ‘functioneren onmogelijk gemaakt’, zegt hij zelf

De Rotterdamse wethouder Enes Yigit Beeld: Eric Fecken

De Rotterdamse wethouder Enes Yigit (DENK, armoedebestrijding) heeft zijn functie na aanzwellende kritiek neergelegd.  ‘Direct betrokkenen’ achtten hem ‘totaal ongeschikt’, schrijft het AD in een achtergrondartikel.

‘Hij zou zijn stukken niet of niet goed lezen, slecht op de hoogte zijn van cruciale onderwerpen in zijn portefeuille en regelmatig belangrijke bijeenkomsten missen, waaronder belangrijke VNG-vergaderingen. Ook toonde hij volgens mensen die met hem moesten werken geen zelfreflectie’, aldus het AD op basis van anonieme bronnen.

Het boterde ook niet binnen Yigits wethoudersteam. Een paar maanden na zijn aantreden waren die al allemaal opgestapt. Tijdens debatten wenste Yigit dat hij via Google Docs in spreektaal zijn tekst kreeg, zodat hij die letterlijk kon voorlezen, schrijft het AD. ‘En vervolgens verkloot hij het alsnog’, citeert het AD een ‘betrokken medewerker’.

Op sociale media schrijft DENK Rotterdam dat het verhaal in het AD ‘niks anders dan een totaal ongegronde trap na’ is. ‘Een integere wethouder die onterecht wordt belasterd en ook nog op niveau van roddelbladen. Weer eens duidelijk dat niet op de inhoud maar op persoon wordt gespeeld.’

Ook raadslid Serkan Soytekin (DENK) steekt Yigit een hart onder de riem ‘De politiek heeft een hele lelijke kant. Bijzonder jammer dat je stopt Enes. Zowel persoonlijk, maar ook als collega, heb ik je ontzettend gewaardeerd. Respect voor jouw bevlogenheid en betrokkenheid. Weet dat ik achter je sta en je zal blijven steunen.’

Yigit heeft zelf ook een ander verhaal. ‘In mijn wethouderschap heb ik vele malen te maken gehad met disproportioneel veel weerstand vanuit verschillende hoeken. Het was voor mij soms lastig om niet op de inhoud van mijn werk beoordeeld te worden, maar aangevallen te worden op mijn persoon,’ zegt hij tegen de Rotterdamse stadszender Rijnmond.

Ook benoemt de jongste wethouder dat zijn drang voor vernieuwing en diversiteit in de organisatie voor ‘spanningen’ zorgde. ‘Hierdoor werd het functioneren mij lastig gemaakt’, aldus Yigit.