Home Nieuws Wilders valt universiteit aan vanwege ‘shariaopleiding’ en prijst Atatürk

Wilders valt universiteit aan vanwege ‘shariaopleiding’ en prijst Atatürk

Beeld: Wikimedia Commons

PVV-leider Geert Wilders ging twee weken geleden met een ‘goed gevoel’ de kerstvakantie in en wilde na de vele ‘informatiegesprekken’ het hoofd even ‘leeg’ maken. Ondertussen gingen zijn posts op social media door. Zo haalde hij uit naar de Universiteit Maastricht die een ‘sharia-opleiding’ zou aanbieden en greep hij de afgelaste Turkse supercupfinale aan om Mustafa Kemal Atatürk, de seculiere grondlegger van de Turkse republiek, aan te prijzen.

‘Universiteit Maastricht biedt sharia-opleiding aan. Ook Hamas, Al Qaida, ISIS en de Taliban passen dat ‘recht’ toe. Nog even en we hebben hier sharia-rechtbanken. Levensgevaarlijk!’ schrijft Wilders op Telegram.

In werkelijkheid gaat het om het vak met de titel ‘Inleiding Islamitisch Familierecht’ van de Faculteit Rechtsgeleerdheid (Universiteit Maastricht) met de volgende doelstellingen:

‘Kennis te laten maken met en inzicht te bieden in het recht van de klassieke islam en van de contemporaine islam georiënteerde wereld, in het bijzonder betreffende het islamitisch personen- en familierecht, bestuursrecht, strafrecht, procesrecht en het internationale recht (…). Kennis bij te brengen van en inzicht te bieden in het islamitisch recht die u in staat stelt vanuit juridisch perspectief een wetenschappelijk verantwoorde en genuanceerde bijdrage te leveren aan het politieke, maatschappelijke en juridische debat over de Islam en de Islam in Nederland.’

De associatie van de Universiteit Maastricht met terroristische organisaties door Geert Wilders vond op 29 december in de middag plaats. Later die avond greep de PVV-voorman de afgelaste Turkse supercupfinale tussen Galatasaray en Fenerbahce aan om de seculiere dictator Mustafa Kemal Atatürk aan te prijzen.

De Saoedische autoriteiten gaven de topclubs uit Turkije geen toestemming om in Atatürk-shirts op te warmen. De kampioen (Galatasaray) en bekerwinnaar (Fenerbahce) van vorig jaar waren al vanaf het begin kritisch over het besluit van de Turkse voetbalfederatie om de Supercup in Saoedi-Arabië te spelen. Op de dag zelf ging het dan toch verkeerd vanwege het seculiere gedachtegoed van de stichter van de republiek.

‘10-0’ voor Atatürk, aldus Wilders.