Vacature: redacteur

De Kanttekening, een achtergrond en-opiniemedium (maandblad en website) gericht op vraagstukken in de multiculturele samenleving, zoekt een coördinerend redacteur.

De werkzaamheden zijn grotendeels thuis. Elke week komt de redactie een dag fysiek bij elkaar op het redactieadres in Rotterdam; op die dag is de wekelijkse redactievergadering.

De geschikte kandidaat heeft een aantal jaren redactionele ervaring en is een echte nieuwsjunk. Je weet niet alleen hoe je een artikel schrijft dat tot de verbeelding spreekt, maar ook als geen ander hoe je het beste uit andere journalisten en opiniemakers haalt.

Jouw taken:

• Eindredigeren van achtergrondartikelen, opiniestukken en nieuwsberichten;
• Zoeken en selecteren van nieuwswaardige content en lezenswaardige invalshoeken;
• Indelen en coördineren van de vormgeving van het maandelijkse magazine;
• Bewaking van de planning voor de website.

Functie-eisen

Je bent sensitief: je kunt goed inschatten hoe een thema dat gevoelig ligt het best onder het voetlicht gebracht kan worden. Je bent flexibel en kunt plannen. Minimale opleiding: hbo.

Verder is van belang dat je geen moeite hebt met hard werken en deadlines en dat je:

• Over goede sociale en communicatieve vaardigheden beschikt;
• Creatief bent in het vinden van nieuwe invalshoeken;
• Houdt van checken, dubbelchecken en vooral niets aan het toeval overlaten;
• Kennis hebt van social media en contentmanagementsystemen.

Arbeidsvoorwaarden

Functie is voor langere tijd, met kans jouw profiel aan te scherpen. Salaris in overleg. Het gaat om een fulltime functie.

Over ons

De Kanttekening is een emancipatoir crossmediaplatform met verdieping en opinie over interculturele samenleving, zingeving, wereldissues en kunst & cultuur. Crossculturaliteit, participatie, integratie, mensenrechten en vrijheid, dat is de Kanttekening.

Voor een vitale democratie is het cruciaal dat burgers proactief en constructief meedoen. Angsten voor ‘de ander’, terecht of onterecht, vormen een belemmering. De grootste belemmering is hoe wij omgaan met angsten. Daarom zetten wij ons in voor een samenleving die vrij is van vooroordelen. Dat doen wij door allereerst onszelf te bevrijden. Deze strijd voeren wij niet alleen. Bevrijden doen wij graag samen, ongeacht sekse, geaardheid, afkomst, levensbeschouwing en levensstijl. Onze kernwaarden: vrij, moedig en inclusief.

Solliciteren?

Mail je motivatie + cv met als onderwerp ‘Gezocht: coördinerend redacteur’ t.a.v. Arnout Maat naar [email protected]