Home Nieuws CDU-voorzitter: ‘Asielzoekers pakken doktersafspraken af van Duitse burgers’

CDU-voorzitter: ‘Asielzoekers pakken doktersafspraken af van Duitse burgers’

Beeld: Pixabay

‘Ze zitten bij de dokter en laten hun tanden opnieuw doen, en de Duitse burgers naast hen krijgen geen enkele afspraak’, zei CDU-leider Friedrich Merz onlangs over asielzoekers in een tv-interview. Zijn politieke tegenstanders beschuldigen Merz van populisme, meldt Frankfurter Allgemeine.

‘We moeten het hebben over de pull-factoren in Duitsland’, verklaarde de CDU later op social media. De pull-factoren zouden een ‘aanzuigende werking’ hebben op migranten. Merz beschuldigde de coalitie van ‘nalatigheid’.

Asielzoekers hebben in Duitsland recht op ‘de behandeling van acute ziekten en pijnaandoeningen noodzakelijke medische en tandheelkundige behandelingen, met inbegrip van de verstrekking van geneesmiddelen en verbandmiddelen, alsmede andere prestaties die noodzakelijk zijn voor het herstel, de verbetering of de verlichting van ziekten of de gevolgen van ziekten’.

Tandprothesen, waar Merz op hintte, worden alleen verstrekt als het om medische redenen niet kan worden uitgesteld, schrijft Frankfurter Allgemeine. Volgens Ricarda Lang, leider van die Grünen speelt Merz ‘bewust groepen tegen elkaar uit en verspreidt hij verkeerde informatie’.