Home Nieuws Marokkaanse Nederlanders doen aangifte tegen burgemeester Den Bosch

Marokkaanse Nederlanders doen aangifte tegen burgemeester Den Bosch

Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch (rechts) spreekt tijdens een voorlichtingsavond over de komst van een nieuw azc.

De Marokkaanse gemeenschap in Nederland is verbolgen over een discriminerende uitspraak over Marokkanen van de burgemeester van ‘s-Hertogenbosch. Moslims in Amsterdam roepen op massaal aangifte te doen.

Burgemeester Jack Mikkers deed zijn gewraakte uitspraken dinsdagavond, zo bericht NOS, tijdens een bewonersbijeenkomst over de komst van twee asielzoekerscentra in de stad. Een bezoeker maakte een video, waarop te zien en te horen is dat iemand uit de zaak kritische noten kraakt over asielzoekers uit Syrië. ‘Dat zijn de ergste die er zijn’, zegt de vrouw. ‘Syriërs hebben geen hulp nodig. Alles wat er gebeurt: Syrië staat bovenaan.’ In plaats van dit racisme te veroordelen gaat Mikkers in het xenofobe discours mee en geeft een andere groep de schuld. ‘Dat is niet waar, dat is Marokko’, reageert hij.

De video wordt massaal gedeeld op social media. Marokkaanse Nederlanders, moslims en activisten zijn woedend. Hoewel de burgemeester spijt heeft van zijn gewraakte uitspraken is dit in hun ogen niet genoeg. De burgemeester moet ontslagen worden.

Veel Marokkaanse moslims doen vandaag aangifte tegen Mikkers. Op WhatsApp gaat onderstaande boodschap rond:

Beste mensen,

De uitspraken die de burgemeester van Den Bosch heeft gedaan omtrent Marokkanen heeft veel stof doen opwaaien. Vandaag kunnen we collectief aangifte doen. De aangifte staat klaar, je hoeft alleen het politiebureau binnen te lopen en de aangifte te ondertekenen. De politie is bekend met onze komst.

Wij vragen aan eenieder om zijn stem te gebruiken en  ook aangifte te komen doen. Wij zeggen NEE tegen racisme en discriminatie.

Locatie : Politiebureau Allebeplein, naast moskee Al oumma.
Adres: Postjesweg 179, Amsterdam
Tijd : Meteen na duhr-gebed..Vanaf ongeveer 13.30 uur.

We zien je graag daar om aan te geven dat we samen onze stem laten horen tegen racisme en discriminatie.