Home Nieuws Marokko, Nederland en Aruba topbestemmingen voor 2020, volgens Lonely Planet

Marokko, Nederland en Aruba topbestemmingen voor 2020, volgens Lonely Planet

Nederlanders tijdens Koningsdag in de Jordaan, Amsterdam (Foto: Dirk van der Made)

Reisgids Lonely Planet heeft haar jaarlijkse ‘top 10 beste bestemmingen’ bekend gemaakt. Opvallende bestemmingen voor 2020 zijn Bhutan, Aruba, Nederland en Marokko.

Actualiteit, ‘unieke ervaringen’, duurzaamheid en de ‘wow-factor’ zijn de graatmeters waar Lonely Planet haar top 10 op heeft gebaseerd. Op nummer 1 staat Bhutan, het Aziatische koninkrijkje dat ingeklemd zit tussen India en China. De reden: haar schoonheid, maar ook omdat Bhuthan het enige CO2-negatieve land ter wereld, meldt Lonely Planet.

Op de vierde plaats prijkt Aruba. Lonely Planet prijst haar goede ‘vibes’ en noemt het eiland een ‘laboratorium’ voor hernieuwbare energie-oplossingen. Bovendien werkt Aruba aan een verbod op wegwerpplastic.

Een opmerkelijke zevende plaats is voor Nederland. In 2020 staan er meerdere feesten op het programma die niet te missen zijn, aldus de gids. Het is dan 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog is afgelopen – een reden voor veel festiviteiten – en het Songfestival komt langs. Ook Koningsdag, Bevrijdingsdag en de Waddenzee zijn volgens Lonely Planet een tripje waard.

Marokko staat op de negende plaats. Lonely Planet is lovend over haar toeristische attracties en verbeterde infrastructuur. Zo heeft het land de eerste hogesnelheidstrein van Afrika. Ook kroont Lonely Planet Marrakesh tot de eerste Culturele Hoofdstad van Afrika, vanwege haar rijke erfgoed.