Home Nieuws Meer massagraven gevonden in Gaza

Meer massagraven gevonden in Gaza

Gazanen zoeken naar lichamen bij het ziekenhuis in Khan Younis, 22 april 2024. Beeld: YouTube/Al Yazeera

Hulpverleners hebben rondom het ziekenhuis in Khan Younis meer massagraven met verminkte en vastgebonden lichamen ontdekt. Al dagen zoeken nabestaanden rondom het ziekenhuis naar overblijfselen van hun dierbaren. Zo meldt de Arabische nieuwssite Middle East Eye.

‘Ik kijk naar het gezicht van elk lichaam, maar mijn zoon heb ik nog niet kunnen vinden, zegt Amal al-Baiouk tegen Middle East Eye. Ze is een van de vele Palestijnse moeders die op zoek is naar vermiste kinderen en dierbaren.

Volgens het hoofd van de hulpmissie Yamen Abu Sulaiman zijn er tot nu toe drie massagraven ontdekt. De eerste twee massagraven zouden door het medisch personeel van het Palestijnse ziekenhuis zelf zijn gegraven, omdat het tijdens het Israëlische beleg niet mogelijk was om de lichamen van omgekomen Palestijnen naar kerkhoven te brengen. Eind januari ging het al om 150 lichamen.

Een derde massagraf lijkt te zijn gegraven toen de Israëliërs het gebied onder controle hadden, meldt Middle East Eye.

Volgens de VN, die een onderzoek eist naar de massagraven, zijn er ook lichamen gevonden van mensen wiens handen op de rug zijn gebonden. Nabestaanden wordt gevraagd de gevonden lichamen niet aan te raken totdat een VN-team de doodsoorzaak kan onderzoeken.