Home Nieuws VS: vergunning voor nieuwe kerk die alleen witte mensen toelaat

VS: vergunning voor nieuwe kerk die alleen witte mensen toelaat

Beeld: Pixabay

Het plaatsje Murdock in de Amerikaanse staat Minnesota geeft een geheel nieuwe invulling aan het begrip ‘witte kerst’. De gemeenteraad aldaar heeft namelijk een vergunning verleend aan een heidense kerk die enkel witte mensen binnenlaat.

Het gaat om een kerk van de Asatru Folk Assembly, die zich baseert op de ‘zuiverheid’ van het witte bloed. De meeste bewoners van Murdock vinden de kerk racistisch, maar de kerkgangers ontkennen dit.

‘Dat zijn we niet. Het is gewoon niet waar’, zei Allen Turnage, een lid van de kerkenraad. ‘Het feit alleen dat we onze eigen cultuur respecteren betekent niet dat we die van iemand anders minder vinden.’

‘We hebben geen redding nodig. Het enige wat we nodig hebben is de vrijheid om ons noodlot met moed en eer tegemoet te treden’, staat te lezen op de website van de geloofsgemeenschap. ‘We eren de Goden onder de namen die onze Germaanse/Noorse voorouders aan hen hebben gegeven.’

De leden van de gemeenteraad van Murdock steunen de kerk niet, maar stemden toch voor het verlenen van een vergunning. Anders zou de gemeente geconfronteerd worden met een juridisch gevecht, wat vrij duur zou kunnen zijn.