Home Nieuws Wedstrijd Fenerbahçe-Trabzonspor eindigt met rellen op veld

Wedstrijd Fenerbahçe-Trabzonspor eindigt met rellen op veld

Gevechten na wedstrijd Fenerbaçe tegen Trabzonspor. Beeld: YouTube

De wedstrijd tussen de Turkse voetbalclubs Fenerbahçe en Trabzonspor is gistermiddag in een vechtpartij geëindigd.

Na het laatste fluitsignaal stond er 2-3 op het scorebord, Fenerbahçe had de uitwedstrijd tegen Trabzonspor gewonnen. Maar de spelers konden er niet lang van genieten. Plots stormden de fans van Trabzonspor woedend het veld op en vielen de Fener-spelers aan.

De Turkse nieuwssite Duvar toont bizarre beelden van het tafereel, dat zich zondag 17 maart in Trabzon afspeelde. Toen de spelers van Fenerbahçe in de middencirkel de overwinning wilden vieren, stormden hooligans van Trabzonspor het veld op. 

Op de beelden is te zien hoe Osayi-Samuel in bokshouding tegenover een hooligan van Trabzonspor staat, die hij later op de grond mept. Fener-spits Batschuayi deelt een achterwaartse karatetrap uit aan een ‘voetbalfan’. Daarna was de jacht op de Fener-spelers geopend. Onder bescherming van de politie werden ze van het veld gehaald.

Het is de uitkomst van oplopende spanningen in het Turkse voetbal waar met name de voorzitters, spelers en fans van Fenerbahçe en Galatasaray (de twee teams die kans maken op de het kampioenschap van de Süper Lig, de hoogste voetbaldivisie in Turkije) ook de rest van het land in meesleuren.

Er zijn intussen twaalf toeschouwers opgepakt, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat nu een onderzoek is gestart naar de geweldsuitbarsting in Trabzon.