Home Nieuws Blauwe Moskee onder vuur na antisemitische uitspraken

Blauwe Moskee onder vuur na antisemitische uitspraken

De Blauwe Moskee in Amsterdam-West (Foto: Wikimedia Commons)

Een gastimam van de Blauwe Moskee in Amsterdam Nieuw-West heeft zich de woede van Amsterdammers op zijn hals gehaald na antisemitische prietpraat. De imam met 57.000 volgers op Instagram heeft de video inmiddels verwijderd. Zo meldt stadszender AT5.

‘Allah vervloekt hen volop, is dat soms een teken van liefde geworden?’, zou de imam zich retorisch hebben afgevraagd over het Joodse volk. Daar bleef het niet bij. ‘Als iemand mij of jouw moeder zou uitschelden, dan haat je hem. Laat staan iemand die Allah beledigt door Hem niet te aanbidden en door niet in Zijn profeten te geloven. We haten eenieder die niet gelooft in Allah en in Mohammed’, zou hij nog meer gezegd.

De Blauwe Moskee voelt zich in verlegenheid gebracht en noemt de uitspraken ‘zorgwekkend’, meldt de Telegraaf. Het bestuur van de moskee drukt Amsterdammers op het hart dat de moskee ‘nooit achter Jodenhaat zal staan’.

Ook burgemeester Femke Halsema laat van zich horen. ‘Dit soort antisemitisme is verwerpelijk en onacceptabel’, reageert ze in de Telegraaf. 

De Blauwe moskee kwam in het verleden vaker negatief in het nieuws, vanwege veronderstelde ‘banden met de Moslimbroederschap’, maar is voor politici en de gemeente ook een belangrijke partner om de islamitische gemeenschap te bereiken.