Home Nieuws Expositie over femicide: elke acht dagen wordt een vrouw vermoord in Nederland

Expositie over femicide: elke acht dagen wordt een vrouw vermoord in Nederland

Nalini Bhoelai en haar zoontje. Beeld: still van YouTube/AT5

‘Dit is haar hoekje, waar iedere dag een kaarsje brandt’, vertelt de moeder van Nalini Bhoelai aan de Amsterdamse stadszender AT5. Nalini werd in 2013 dood aangetroffen in het trappenhuis van het gebouw waar ze woonde. Ze is vermoedelijk slachtoffer van femicide. De dood van Nalini is een van de twaalf verhalen in een tentoonstelling in Amsterdam over vrouwenmoord.

In het AT5-item vertellen de ouders van Nalini met verdriet over de moeizame relatie van hun dochter met haar ex-partner. Ze laten foto’s zien van Nalini met haar zoontje. ‘Lekker bol koppie he’, zegt vader Jaap over zijn kleinzoon.

De expositie in Amsterdam Nieuw-West vraagt aandacht voor vrouwenmoord. Elke acht dagen wordt een vrouw in Nederland vermoord door haar partner of ex-partner. Nabestaanden blijven voor het leven getekend achter.

Vader Jaap zegt dat ze met de deelname aan de tentoonstelling hun dochter niet terugkrijgen. Maar toch kiezen ze ervoor om mee te doen. ‘Om nieuwe slachtoffers te voorkomen’, zegt hij. ‘Mochten er signalen zijn, dan zou ik dat meteen met de huisarts, een buurman of wie dan ook bespreken.’