Home Nieuws Moskee in Canada beklad met islamofobe tekeningen

Moskee in Canada beklad met islamofobe tekeningen

Quebec, Canada. Foto: Pixabay

Vorige week plaatsten onbekenden drie islamofobe tekeningen op een moskee in Montreal, Canada. De islamitische gemeenschap voelt zich nu bedreigd.

Op een tekening is een varken te zien dat een onzedelijke handeling uitvoert met een islamitische man met een tulband, terwijl hij in de richting van de heilige stad Mekka kijkt. Op alle drie de tekeningen is een afbeelding van een moskee omcirkeld en doorgestreept. De boodschap: moskeeën horen niet in Canada thuis.

Moslims voelen zich erg onveilig. ‘Deze beelden zijn haatdragend, ze zijn racistisch’, aldus Yasser Lahlou van de National Council of Canadian Muslims (NCCM). De NCCM heeft de  Canadese autoriteiten opgeroepen actie te ondernemen om moslims te beschermen en de toename van islamofobie een halt toe te roepen.

Canada is in het recente verleden opgeschrikt door extreemrechtse terroristische aanvallen tegen moslims. In 2017 liep de extreemrechtse Alexandre Bissonnette al schietend een moskee in Quebec in, waarbij zes dodelijke slachtoffers vielen. Vier jaar later reed de 20-jarige Nathaniel Veltman met een zwarte pick-up truck vier islamitische familieleden dood in London, Canada.