Home Nieuws Rapper Appa gehekeld om ‘onverholen antisemitische’ tweet over vaccins

Rapper Appa gehekeld om ‘onverholen antisemitische’ tweet over vaccins

Appa in gesprek met rapper en 'virusontkenner' Tisjeboy Jay, oktober 2020 (Beeld: YouTube)

De Marokkaans-Nederlandse rapper Appa wordt fel bekritiseerd omdat hij het vaccineren tegen corona vergelijkt met de Jodenvervolging tijdens het nazibewind.

Appa, een pseudoniem van Rachid el Ghazoui, vreest dat mensen die zich niet willen laten vaccineren tegen corona gediscrimineerd zullen worden. ‘We zijn onderweg…’, tweette hij dit weekend. Hij voegde een plaatje bij met een Jodenster, waarop ‘ongevaccineerd’ staat.

Critici vinden zijn vergelijking smakeloos. ‘Mega fout, triest’, vindt pro-Palestina-activist Frank van der Linde. Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf spreekt over ‘nauwelijks verholen antisemitisme’. Appa bevindt zich in de ‘complotdenkers afvoerput die door PVV en FvD op haar wenken bediend wordt’, volgens advocaat en kandidaat-Kamerlid Sidney Smeets (D66).

Spijt heeft Appa niet. Hij beschuldigt in een kort filmpje degenen die kritiek hebben van selectieve verontwaardiging, omdat ze niets zouden zeggen over de concentratiekampen in China waarin Oeigoerse moslims opgesloten zitten.

Ook zegt de rapper dat de waarheid soms hard gezegd moet worden. Hij deelde de Jodenster nog een keer, ‘voor zij die zich niet comfortabel genoeg voelde! Pijn moet je voelen, irritatie moet je voelen, iets moet je triggeren om de lelijke waarheid een keer uit die leugenachtige bek van je te laten rollen!’

In het verleden deed Appa vaker uitspraken die volgens critici antisemitisch waren. Zo twitterde hij ‘De Holocoast [sic] is een leugen’. Appa verdedigde zich door te stellen dat hij het niet over de Holocaust had, maar over de ‘Holocoast’. ‘Iedereen die zegt dat ik antisemiet ben, is aan het liegen.’