Home Nieuws Verdachte hoofddoekincident gaat in cassatie

Verdachte hoofddoekincident gaat in cassatie

Bron: Pixabay.

De vrouw die vorig jaar publicist Ahlam Benali aanviel in een Haags winkelcentrum en daarvoor veroordeeld werd, gaat in cassatie.

Op 9 juli 2022 werd Benali tijdens een conflict met een vrouw aangevallen. De vrouw trok Benali’s hoofddoek af. De publicist besloot naar de rechter te stappen. Op 2 februari 2023 kwam de rechtszaak voor, en ze won de zaak. Ook in hoger beroep werd Benali in het gelijk gesteld. De verdachte zegt nu in cassatie te gaan bij de Hoge Raad.

Volgens het gerechtshof in Den Haag is het duidelijk dat er een conflict is ontstaan bij een lift, waarbij over en weer is gescholden. De verdachte is opgestaan uit haar scootmobiel en heeft de aangever aangevallen en haar hoofddoek afgetrokken. Dit is ook op camerabeelden te zien.

De verdachte heeft van het Hof een geheel voorwaardelijke geldboete van 500 euro opgelegd gekregen. De proeftijd hiervoor bedraagt twee jaren. Daarnaast heeft het Hof een schadevordering van 500 euro toegewezen.

Benali was blij met de uitspraak van het gerechtshof en vindt het vervelend dat de advocaat van de verdachte de zaak nu naar de Hoge Raad heeft gebracht, want zo kan ze nog steeds geen punt achter deze geschiedenis zetten.

‘Ik kan het nog niet afsluiten, maar ik ga er gewoon weer voor!’, schrijft Benali op LinkedIn. ‘Ik heb er opnieuw alle vertrouwen in.’

De Hoge Raad moet kijken of het recht wel goed is toegepast, de gerechtelijke procedure correct is gevolgd en de uitspraak juist is gemotiveerd. De Hoge Raad kijkt niet meer inhoudelijk naar feiten en bewijzen, zoals de rechters van een rechtbank en een gerechtshof wel doen.