Home Nieuws Video: Real-speler in tranen na vraag over racisme

Video: Real-speler in tranen na vraag over racisme

Een geëmotioneerde Vinicius Junior vertelt aan de pers over het racisme dat hij meemaakt op het voetbalveld. Beeld: Still video the Guardian

Vinicius Junior, de Braziliaanse spits van Real Madrid, hield het niet droog na een vraag over de racistische spreekkoren in Spanje. ‘Ik zal doorgaan met spelen en goals maken, zodat ze (racisten) mijn gezicht nog lange tijd zullen zien’, zegt hij strijdvaardig. Zo meldt the Guardian.

Het was een emotionele persconferentie voor Junior die meerdere malen breekt en in tussenpozen de vragen beantwoordt. ‘Ik wil alleen maar voetballen, maar het is hard om door te gaan’, zegt hij en barst in tranen uit.

De succesvolle donkere speler, die met Real aan kop gaat, is al tien wedstrijden het mikpunt van racistische spreekkoren in Spanje. En dat doet zichtbaar wat met hem. Er wordt zelfs gespeculeerd over een mogelijk vertrek uit de Spaanse La Liga, waar hij op ingaat.

‘Ik had nooit gedacht dat het op dit punt zou aankomen, toch zal ik blijven, want anders geef je racisten precies wat ze willen’, aldus Junior die vandaag met het nationale team van Brazilië een vriendschappelijke interland tegen Spanje speelt.

Ook in Nederland zijn met name donkere spelers het slachtoffer van racistische toeschouwers, waaronder Ajax-spits Brian Brobbey vorig jaar.