Home Nieuws Zonen en kleinkinderen van Hamas-leider gedood tijdens Israëlische luchtaanval

Zonen en kleinkinderen van Hamas-leider gedood tijdens Israëlische luchtaanval

President Erdogan en Hamasleider Ismail Haniyeh tijdens een ontmoeting in Istanbul. Bron: YouTube

Israël heeft gister drie zoons en kleinkinderen van de Hamas-leider Ismail Haniyeh gedood. De familieleden waren in een voertuig op weg naar een vluchtelingenkamp in het westen van Gaza-stad, toen ze vanuit de lucht werden aangevallen. Zo meldt de Turkse nieuwssite Ensonhaber.

Het Israëlische leger ging op de eerste dag van het Suikerfeest onverminderd door met ‘tientallen’ luchtaanvallen, meldt Ensonhaber. De familie Haniyeh was volgens ooggetuigen op weg naar kennissen in het vluchtelingenkamp om gezamenlijk het Suikerfeest te vieren.

Haniyeh ontving het doodsbericht van zijn zoons en kleinkinderen via de telefoon in Qatar, waar hij zich al lange tijd heeft verschanst en waar ook andere leden van de Hamas-top verblijft.

Qatar, maar ook Egypte bemiddelen in de onderhandelingen met Israël en de Verenigde Staten voor een staakt-het-vuren, die na vijf maanden nog steeds niet in zicht is. Intussen is het dodental onder Palestijnen opgelopen tot boven de 30.000 en lijdt een groot deel van de Palestijnse bevolking honger.

Sinds 7 oktober is Hamas weer in het centrum van de aandacht en gebruikt het momentum van de oorlog ook om Palestijnse eenheid te forceren. Op de Westbank zwaait de corrupte en sterk bekritiseerde Fatah-beweging van Mahmoud Abbas de scepter.