19.1 C
Amsterdam

Freelancen bij de Kanttekening?

Als freelancer voor de Kanttekening denk je mee over ideeën en onderwerpen, schrijf je achtergrondartikelen voor onze website en maandelijkse magazine. Je mag ook meedenken tijdens redactievergaderingen.

Beschik je over uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden in het Nederlands op inhoud, stijl en spelling? Heb je voldoende algemene kennis over de Nederlandse politiek en samenleving en de situatie in de wereld? Beheers je daarnaast passief Engels en / of enkele andere moderne vreemde talen (Frans, Duits, Berbers, Arabisch of Turks is een pré)? Heb je een passie voor journalistiek?

Over ons

De Kanttekening is een emancipatoir crossmediaplatform (maandelijks magazine en website) met verdieping en opinie over interculturele samenleving, zingeving, wereldissues en kunst & cultuur. Crossculturaliteit, participatie, integratie, mensenrechten en vrijheid, dat is de Kanttekening.

Voor een vitale democratie is het cruciaal dat burgers proactief en constructief meedoen in de samenleving. Angsten voor ‘de ander’, terecht of onterecht, vormen een belemmering daarvoor. De grootste belemmering is de manier waarmee wij omgaan met angsten. Daarom zetten wij ons in voor een samenleving die vrij is van vooroordelen. Dat doen wij door allereerst onszelf te bevrijden. Deze strijd voeren wij niet alleen. Bevrijden doen wij graag samen, ongeacht sekse, geaardheid, afkomst, levensbeschouwing en levensstijl. Onze kernwaarden zijn dan ook: vrij, moedig en inclusief.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur dan een e-mail met je motivatie, cv en een eerder geschreven stuk met als onderwerp ‘Gezocht: freelance journalist’ naar m.jansen@dekanttekening.nl 

Opleiding: HBO (Vereist)