16.1 C
Amsterdam

Amsterdamse bibliotheek ontvangt driehonderd Turkse kinderboeken

Lees meer

Het Turkse taalinstituut Tulip heeft op feestelijke wijze een eerste verzameling Turkse kinderboeken overhandigd aan de bibliotheek in Amsterdam-Noord.

Het Turkse Taalinstituut Tulip richt zich op Turks onderwijs voor meertalige kinderen en ontwikkelt projecten, zoals het doneren van Turkse kinderboeken aan bibliotheken. Dit initiatief begon in Utrecht en heeft nu ook Amsterdam-Noord bereikt, bericht de Turkse nieuwssite SonHaber. Tijdens de viering knipte de Turkse consul-generaal Mahmut Burak Ersoy samen met Esther Lagendijk (GroenLinks) van het stadsbestuur en kinderen een lint door.

De voorzitter van Tulip, Melek Yücel, meldde dat de bibliotheek driehonderd Turkse kinderboeken heeft ontvangen. Ook vertelde ze dat er elke dinsdag in de bibliotheek Turkse lessen zullen worden gegeven.

Teamleider Meliha Köylüoglu bij de Amsterdamse bibliotheek vatte trots de achterliggende gedachte van het project samen: ‘Eén taal, één mens; twee talen, twee mensen.’

SonHaber meldt verder dat Turks-Nederlandse families een ‘grote verantwoordelijkheid’ dragen voor de continuïteit van de Turkse taal. De Turkse consul-generaal zou ouders tijdens zijn bezoek hebben aangemoedigd om hun kinderen te blijven ondersteunen bij het beheersen van hun ‘moedertaal’.

In 2004 heeft Nederland onder toenmalig integratieminister Rita Verdonk het onderwijs in de eigen taal en cultuur voor minderheden afgeschaft.

- Advertentie -