24.8 C
Amsterdam

Amsterdamse wethouder is klaar met discriminerende ambtenaren

Lees meer

De Amsterdamse wethouder Hester van Buren (PvdA) is kwaad op discriminerende ambtenaren die weigeren mee te werken aan een cultuurverandering op het stadhuis. Ze zet ze voor het blok door met ontslag te dreigen. Zo meldt de Amsterdamse stadszender AT5.

‘Als je niet kunt veranderen, dan hoor je niet in deze organisatie. Dan is het functie elders. Ik zeg het heel hard, maar dat bedoelen we met normeren’, aldus de wethouder die in haar maag zit met nieuwe cijfers over discriminatie bij het stadhuis. Het Verwey-Jonker Instituut signaleerde in een rapport dat meer dan de helft van de Amsterdamse ambtenaren een vorm van geweld, pestgedrag of uitsluiting ervaart.

Daarom gaat de wethouder de teugels strakker aanhalen. Diversiteitscursussen en trainingen voorbij laten gaan, kan niet meer. Ook zouden er voortaan ‘prestatieafspraken’ worden gemaakt met zo’n 1100 leidinggevenden. Daarbij wordt voornamelijk gelet op de samenstelling van het team, die een goede afspiegeling moet zijn van de stad.

Aan de hand van zulke afspraken kunnen sancties volgen. ‘Als je nu via harde cijfers moet lezen dat jouw manier van leidinggeven niet goed is, dan moet je daarvan leren en als je dat niet kunt of wilt, dan moet je nadenken of de gemeente Amsterdam de juiste plek voor je is’, aldus de wethouder.

- Advertentie -