18.4 C
Amsterdam

Duitse politie valt Iraans-islamitische panden binnen

Lees meer

De Duitse regering heeft een islamitisch centrum in Hamburg op de lijst met verboden organisaties geplaatst. De moskee zou banden onderhouden met Hezbollah en Iran. Tijdens een landelijke politieactie werden vanmorgen 53 panden onderzocht. Bezittingen zijn in beslag genomen. Zo meldt de Duitse nieuwszender Welt

‘Vandaag hebben we het Islamitische Centrum Hamburg verboden dat in Duitsland een islamistische, totalitaire ideologie propageert’, verklaarde minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD). ‘Deze islamistische ideologie is gericht tegen de menselijke waardigheid, vrouwenrechten, een onafhankelijke rechterlijke macht en onze democratische staat.’ Bovendien zouden het Islamitisch Centrum Hamburg en aanverwante organisaties de Libanese groep Hezbollah ondersteunen en antisemitisme verspreiden.

Het islamitische centrum, de Imam Ali Moskee in Hamburg, ook bekend als ‘Blauwe Moskee’, werd vanmorgen vroeg binnengevallen met een grote politiemacht. Alleen al in Hamburg werden dertig panden doorzocht.

- Advertentie -