15 C
Amsterdam

Geen juridisch jargon meer in brieven van de IND

Lees meer

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft afgelopen woensdag de Direct Duidelijk Deal ondertekend, om ervoor te zorgen dat hun communicatie helder en begrijpelijk is voor alle aanvragers. Dit schrijft de instantie in een persbericht.

De dienst gebruikte tot nu toe regelmatig juridisch jargon in brieven, zoals ‘Aan de arbeidsovereenkomst is niet de gebruikelijke waarde toegekend’ of ‘Deze discrepantie is in het bezwaar onweersproken gebleven’.

Vanaf heden worden alle brieven zo geschreven dat iedereen begrijpt wat er staat, belooft de immigratiedienst. IND-manager Imro Simmelink en plaatsvervangend directeur-generaal Jan Willem Schaper hebben hun handtekeningen gezet onder de overeenkomst.

‘De IND doet al veel om de communicatie begrijpelijk te maken’, zegt Schaper. ‘Het lijkt eenvoudig maar dat is het niet. Daarom vinden wij het belangrijk om dit in onze organisatie extra onder de aandacht te brengen.’

In het komende jaar worden alle brieven aan aanvragers herschreven, met als oogmerk ze begrijpelijker te maken. Op die manier weten aanvragers beter wat er van hen verwacht wordt. ‘Onze brieven bevatten belangrijke informatie voor de aanvrager’, zegt Schaper. ‘Hoe duidelijker wij zijn, hoe beter en completer de aanvragen bij ons binnen komen.’

- Advertentie -