24.8 C
Amsterdam

Harris zal ‘niet zwijgen’ over lijden in Gaza

Lees meer

De nieuwe presidentskandidaat Kamala Harris heeft in Washington, na een ontmoeting met de omstreden Israëlische premier Netanyahu, verklaard dat ze niet zal ‘zwijgen’ over het lijden in Gaza. Zo meldt de Arabische nieuwssite Al Jazeera.  

De komst van de Israëlische premier is omstreden, omdat hij wordt beschuldigd van oorlogsmisdaden, waaronder genocide in Gaza. Als belangrijkste bondgenoot van het land krijgen de Verenigde Staten veel kritiek te verduren voor de ontvangst van de Israëlische premier, maar het land blijft fier achter Israël staan.

Voor Harris luistert het nauw. Ze moet in deze Amerikaanse context goede betrekkingen met Israël onderhouden, maar kan tegelijk de ogen ook niet sluiten voor de verwoesting in Gaza, die door velen als ‘genocide’ is bestempeld.

Ze zegt dan ook niet te zullen ‘zwijgen over het lijden in Gaza’, en herhaalde bovendien haar steun voor ‘het bestaansrecht en de veiligheid van Israël’.

‘Wat er de afgelopen negen maanden in Gaza is gebeurd is vernietigend. We kunnen niet wegkijken van de gedode kinderen en wanhopige, hongerige mensen die voor de tweede, derde en zelfs vierde keer vluchten, op zoek naar een veilig heenkomen’, aldus Harris. ‘Dat zal ik ook niet doen.’

- Advertentie -