15.8 C
Amsterdam

Hoe Trump naar het Midden-Oosten kijkt

Lees meer

Nog maar twee weken voor de Amerikaanse verkiezingen. Hoe kijkt Donald Trump naar het Midden-Oosten, dat onder Joe Bidens regering in een crisis verkeert, en hoe staan Amerikaanse moslims tegenover de leider van de Republikeinen? Een analyse van de Arabische nieuwssite Middle East Eye.

Het alledaagse Palestijnse lijden, met tienduizenden doden in de Gaza-oorlog en de onvoorwaardelijke steun van de Democraten aan Israël, heeft de traditionele loyaliteit van Amerikaanse moslims aan de Democratische Partij doen wankelen, schrijft Middle East Eye.

Hoewel Trump ook faliekant achter Israël staat, lijkt hij te willen profiteren van de islamitische onvrede met de Democraten. De ex-president denkt dat hij ‘het betere alternatief’ is voor islamitische en Arabisch-Amerikaanse kiezers. ‘Waarom zouden moslims de leugenaar Kamala Harris moeten steunen, terwijl ze (de Democraten red.) een moslimhatende Liz Cheney (dochter van Dick Cheney) steunen, wiens vader jaren van oorlog en dood veroorzaakte in het Midden-Oosten?’ aldus Trump op sociale media.

De vraag is of Trump echt zo’n beter alternatief is voor moslims. Hij beschuldigde eerder president Joe Biden ervan dat hij Israël tegenwerkt bij het behalen van hun doelen in Gaza. Dit terwijl experts Israël juist verwijten geen duidelijke doelen te hebben, anders dan het ‘vernietigen van Hamas’, wat al meer dan een jaar niet lukt.

Ook heeft Trump een hekel aan pro-Palestijnse demonstraties, meldt Middle East Eye. Hij zou weten wat hij met hen zou doen als hij verkozen zou worden.

- Advertentie -