14.8 C
Amsterdam

Oorlogsinstituut zoekt naar brieven Onafhankelijkheidsoorlog Indonesië

Lees meer

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies roept mensen op persoonlijke correspondentie over de Duitse bezetting van Nederland en de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog te doneren.

Het instituut voert daarvoor deze week de campagne ‘Postbus NIOD’. ‘Heeft u nog brieven, kaarten of briefwisselingen over de bezetting of over deze oorlogen uit de jaren 1935-1950? Overweeg dan eens om deze brieven aan het NIOD-archief te schenken’, staat in de oproep.

Op dit moment is het NIOD bezig met het digitaliseren van oorlogsbrieven uit zijn collectie. Er zijn inmiddels meer dan 160.000 scans gemaakt, die nu automatisch getranscribeerd worden. Hierdoor zijn de brieven makkelijker te vinden voor historici die onderzoek doen naar deze periode, en andere geïnteresseerden.

Het NIOD wil de collectie graag uitbreiden, om onze kennis over de Tweede Wereldoorlog en de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog te vergroten. De brieven worden toekomstbestendig bewaard in het NIOD-archief in Amsterdam.

- Advertentie -