11.7 C
Amsterdam

Opnieuw Israëlische luchtaanvallen in Syrië

Lees meer

Opnieuw vonden er vannacht Israëlische luchtaanvallen plaats in Syrië. Dit keer was het doelwit een autofabriek in Homs en een militaire opslagplek in Hama. Dit meldt persbureau AFP

Er was alleen materiële schade. In de stad Hassia ging het om een autofabriek waar ook medische hulpgoederen werden opgeslagen. Er ontstond vervolgens een brand. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten was dit een Iraanse autofabriek, zo schrijft AFP. In de faciliteit in Hama werden luchtverdedigingssystemen opgeslagen.

Het is de derde aanval van Israël op Syrisch grondgebied deze week. Afgelopen dinsdag werd een appartementencomplex in de wijk Mazzeh in Damascus geraakt door luchtaanvallen. Hierbij vielen zeven burgerdoden, waaronder vrouwen en kinderen. Het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens schatte het dodental op dertien, waaronder twee leden van Hezbollah.

Volgens het Syrische staatspersbureau Sana werd woensdag een Syrische politieagent gedood bij een Israëlische aanval nabij de zuidwestelijke stad Quneitra, zo meldt de BBC.

Israëlische aanvallen op Syrisch grondgebied zijn niet nieuw. Al jaren voert het aanvallen uit op wat het beschouwt als Iraanse doelwitten in Syrië. Maar de intensiteit van deze aanvallen is toegenomen sinds 7 oktober vorig jaar. In Syrië zouden veel handlangers zitten van Hamas, Hezbollah of andere militaire organisaties die door Iran worden gefinancierd.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens zijn er sinds januari 104 Israëlische lucht- en artillerieaanvallen uitgevoerd op Syrisch grondgebied. Hierbij zijn minstens 296 mensen om het leven gekomen en zijn ongeveer 190 doelen beschadigd of vernietigd, aldus de BBC.

- Advertentie -