24.8 C
Amsterdam

Opnieuw vechtpartij in Turks parlement

Lees meer

Het Turkse parlement was gisteren weer eens het toneel van een ordinaire matpartij tussen volksvertegenwoordigers. AKP’ers (de islamistische partij van president Erdogan) onderbraken de toespraak van de pro-Koerdische parlementariër Ali Bozan en sloegen hem vervolgens neer.

Dat Bozan de regerende partij uitmaakte voor een partij ‘die steelt van de werkende klasse’, schoot bij een aantal AKP’ers in het verkeerde keelgat. Zo meldt de Turkse nieuwssite Duvar. Bozan werd zelf voor ‘dief’ en ‘terrorist’ uitgemaakt, zoals vele pro-Koerdische leden van het parlement ten deel valt.

‘De AKP steelt met regelmaat van arbeiders, ambtenaren en gepensioneerden via het Turkse Bureau voor de Statistiek (dit bureau zou goochelen met cijfers, red.). Toch worden deze mensen niet gehoord. Daarom roep ik namens hen de AKP uit voor een partij die steelt. Dief, dief, dief’, aldus Bozan vanuit zijn spreekgestoelte.

‘Ga je mond spoelen’, riepen gefrustreerde AKP’ers hem toe. Toen ontaardde ‘het debat’ in ruzie. ‘Jullie zijn incapabel om jezelf te uiten. Er komt alleen maar rottigheid uit jullie monden’, zei Bozan. Hierop stonden AKP’ers op en gingen hem te lijf. De politie heeft uiteindelijk ingegrepen. Er komen vaker gevechten voor in het Turkse parlement.

- Advertentie -