18.3 C
Amsterdam

Verdachte steekpartij Erasmusbrug is bekende van de politie

Lees meer

Bij een steekpartij in Rotterdam is gister een persoon om het leven gekomen. De vermoedelijke dader, die samen met een tweede persoon gewond zou zijn geraakt, is een bekende van de politie, zo meldt NOS.

De steekpartij vond plaats vlak bij de Erasmusbrug. De dader, die met grote messen rondliep, zou erop uit zijn geweest om ‘zoveel mogelijk slachtoffers’ te maken. Volgens getuigen riep hij: ‘Allah-u Akbar’,

Omliggende omstanders hielpen de politie bij het overmeesteren van de dader, waaronder de 32-jarige sportinstructeur Reniël. Met gevaar voor eigen leven wist hij de messen van de dader af te pakken.

‘Ik ging eerst kijken of mijn klant veilig was. Toen rende ik met een stok die ik gebruik voor het sporten naar de dader toe’, vertelt Reniël. ‘Ik brak de stok doormidden zodat ik er twee had. Terwijl ik rende, begon ik te schreeuwen. Iedereen zag hem en ging naar binnen. Mensen op terrassen hielden hem met stoelen op afstand’, legt hij uit.

Volgens Reniël was een van de slachtoffers aan het skeeleren. De politie roept meer getuigen op zich te melden om te helpen achterhalen wat er precies is gebeurd.

- Advertentie -