12 C
Amsterdam

Sywerts witte privilege en de verkrachting van Nederland

Tayfun Balcik
Tayfun Balcik
Journalist en historicus.

Lees meer

CDA-lid Sywert van Lienden die negen miljoen euro Nederlands belastinggeld op zijn bankrekening heeft gekregen, voor mondkapjes die het niet waard zijn. Het is alles wat je hoeft te weten over de verrechtsing, verrijking binnen en ja, zelfs verkrachting van Nederland.

Nu lezen we stukken in de krant over Sywerts ‘belezenheid’, ‘intelligentie’ en ‘straatvechtersmentaliteit’. ‘Was-ie Marokkaan geweest, dan was de hele Marokkaanse gemeenschap, wat zeg ik, elke allochtoon gecriminaliseerd’, tweette Frontaal Naakt-columnist Peter Breedveld.

Abdelkader Benali was het daar helemaal mee eens: ‘Dit is zo’n observatie die elke migrant en nieuwkomer deze week dacht en voelde.’

Ik had exact dezelfde gevoelens. Een zogenaamd gedegen jonge witte man – want frauderen is toch iets allochtoons? – die ons met mooie woorden in het pak naait. Terwijl we letterlijk geen kant op konden tijdens de lockdown. Terwijl het halve land van opdracht naar opdracht zucht en mensen werkloos thuiszitten, zijn de mondkapjes die we verplicht moeten dragen in één klap het symbool geworden van de schaamteloze verrijking en oplichting in een crisissituatie.

De verklaring, zoals Breedveld zei, ligt in wit privilege. Niks meer, niks minder. De koppeling met Sywerts witte huidskleur zullen velen onkies vinden, maar toch is deze koppeling precies nodig bij types als Sywert van Lienden, Thierry Baudet, Geert Wilders en ja, ook Mark Rutte. Politici en ‘mediapersoonlijkheden’ die groot zijn geworden met het aanwakkeren van nationalistische en racistische allochtonenhaat en angstbeelden voor minderheden. Ze hebben jarenlang de focus gelegd op ‘de ander’, ‘de buitenlander’, de zogenaamde bedreigers van ‘onze manier van leven’. Een witte machtskliek in Den Haag, waardoor Pieter Omtzigt nu overspannen thuiszit en duizenden allochtonen geruïneerd zijn vanwege institutionele discriminatie bij de toeslagenaffaire.

Het witte systeem waarin we leven maakt witte mensen by default onverdacht, betrouwbaar en objectief

Terwijl witte media zich bezighouden met verdrinkende vluchtelingen als bedreiging neer te zetten en een Grieks doofmaak-kanon aan de grens weigeren te beschrijven als fundamentele mensenrechtenschending, verrijken de zwendelaars in haat zich. Ze intimideren journalisten die hen confronteren met verkrachting in de Tweede Kamer, zoals met de ex van PVV’er Dion Graus is gebeurd. De geradicaliseerde witte generatie na Fortuyn kan alles maken wat het allochtonen verwijt, terwijl elke allochtoon duizend jaar verantwoording moet afleggen voor elke Turkse of islamitische scheet die wordt gelaten.

Het witte systeem waarin we leven maakt witte mensen by default onverdacht, betrouwbaar en objectief. Tegelijk worden niet-witte mensen door ditzelfde systeem automatisch geframed als onbetrouwbaar, crimineel, frauduleus, een vijfde colonne, enzovoorts. En daardoor kunnen de Sywerts van deze wereld zich verrijken.

Voor de arme witte sloebers geen brood en spelen, maar waardeloos wit nationalisme om de aandacht te verleggen. En ja, witte sloeber, je trapt er elke keer weer in. Door op PVV, FVD, JA21, VVD en dus ook CDA te stemmen. Maar ja, het is je eigen ‘witte patriot’ die jou voor negen miljoen euro heeft zitten tillen. Geen allochtoon of moslim is daar aan te pas gekomen.

Moeten we nu alle witte mannen met alleen de Nederlandse nationaliteit institutioneel laten discrimineren door de Belastingdienst? Nee. Maar dat is dus wel met allochtone Nederlanders gebeurd na de zogenoemde ‘Bulgarenfraude’, waar ongeveer vier miljoen euro mee was gemoeid. Sywert van Lienden heeft meer dan het dubbele daarvan nu op zijn rekening. Ik herhaal: één witte man heeft meer dan het dubbele daarvan op zijn bankrekening. Laat staan wat al die witte fraudeurs in het bankwezen op hun bankrekening hebben staan.

Nu u hier toch bent...

Goede journalistiek kost geld. Leden en donaties maken onze gebalanceerde berichtgeving over biculturaliteit, zingeving en vrijheid mogelijk. Steun ons daarom als u ons werk belangrijk vindt.

Vertel mij meer!
- Advertentie -