14.2 C
Amsterdam

15 jaar gevangenisstraf voor doden Surinaamse studente Sumanta Bansi

Lees meer

In hoger beroep is Manodj B. opnieuw tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor het doden van de 22-jarige Sumanta Bansi. De studente biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam verdween in februari 2018. Haar stoffelijk overschot werd in september 2022 gevonden in Hoorn.

Bansi woonde destijds bij het gezin van B. in Hoorn, en was voor een tweede keer van hem zwanger geraakt. Ze wilde echter niet opnieuw een abortus plegen, zoals tijdens de eerste keer.

Manodj B. werd in de lente van 2022 veroordeeld tot vijftien jaar voor de moord op Bansi. Hij beweerde aanvankelijk dat hij uit zelfverdediging had gehandeld, en dat Bansi hem zou hebben bedreigd met een mes. Het OM en de rechter geloofden deze verklaring niet. Dankzij de aanwijzingen van B. kon later in 2022 het stoffelijk overschot van Bansi worden gevonden. Dat lag begraven op een bedrijventerrein bij Hoorn.

B. liet de familie van Bansi lange tijd in het ongewisse over haar lot. Vanwege deze ‘martelende onzekerheid (…) over wat met haar is gebeurd’ heeft de rechter besloten B. een gevangenisstraf van 15 jaar op te leggen.

- Advertentie -