16.3 C
Amsterdam

‘40.000 kinderen in Syrië gedwongen van school door Britse bezuinigingen’

Lees meer

Britse financiering voor 133 scholen gerund door de NGO Syria Relief is beëindigd sinds 30 april. Hierdoor kunnen 40.000 Syrische kinderen niet meer naar school, zegt de liefdadigheidsinstelling zelf, en hebben ze meer kans om de kinderarbeid in te gaan of vroeg te moeten trouwen.

De bezuinigingen ontstonden nadat de conservatieve Britse regering van premier Boris Johnson (foto) haar totale uitgaven voor buitenlandse hulp verlaagde van haar toezegging van 0,7 procent van het bnp naar 0,5 procent.

Syrië wordt hierdoor het hardst getroffen. Dit, terwijl miljoenen mensen meer dan tien jaar na het begin van het conflict nog steeds in vluchtelingen- en ontheemdenkampen leven.

‘Als er geen geld wordt gevonden om de gaten te dichten die zijn achtergelaten door de Britse regering en andere donoren, zal een generatie kinderen in Noord-Syrië niet naar school gaan’, zegt Syria Relief tegen de Britse krant the Guardian.

‘Dit zal leiden tot een vrijwel onmiddellijke toename van kinderarbeid, kindhuwelijken, vroege zwangerschappen, dienstplicht van kinderen bij militaire en gewapende groeperingen, uitbuiting van kinderen en kinderhandel.’

- Advertentie -