17.2 C
Amsterdam

73 pro-Palestina demonstranten opgepakt op de Dam

Lees meer

Tientallen pro-Palestina demonstranten zochten zondagavond de confrontatie op met een pro-Israëlische steunbetoging van de SGP op de Dam. De politie arresteerde 73 van hen, omdat ze strafbare feiten zouden hebben gepleegd.

Zo meldt de Amsterdamse stadszenderAT5. ‘Er werden fietsen uit rekken getrokken en deze werden voor de bus gegooid. Agenten zijn geschopt, gekrabd en beledigd’, meldt de zender op basis van een politiebericht.

De nieuwssite Left Laser beschuldigt de politie echter ook van geweld tegen hun eigen journalist, die bijna door een stoel werd geraakt, zo is op beelden te zien. ‘Ik heb een perskaart man’, roept de journalist nog tegen de politie.

De pro-Palestijnse demonstratie begon bij het bij het Amerikaanse consulaat aan het Museumplein. De vlam sloeg in de pan toen de groep zich verplaatste naar de Dam, waar een pro-Israëlische SGP-manifestatie aan de gang was.

De politie verhinderde een massale confrontatie door de pro-Palestijnse groep op de Kalverstraat in te sluiten. Ze werden aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en met een bus afgevoerd.

- Advertentie -