12 C
Amsterdam

Israël doodt Iraanse generaal in Syrië, Iran zweert wraak

Lees meer

Maandag doodden drie Israëlische raketten generaal Razi Moussavi, de hoogste officier van de Iraanse revolutionaire garde in Syrië. Teheran is woedend en wil de moord wreken, aldus de Franse krant le Monde.

Razi Moussavi wordt door het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken Hossein Amir Abdollahian omschreven als een ‘anti-terrorisme-adviseur’ voor het Syrische regime. Hij was verantwoordelijk voor de militaire coördinatie tussen de strijdkrachten in Syrië die gelieerd zijn aan de Iraanse Revolutionaire Garde.

Behalve Moussavi werden ook twee buitenlandse strijders en een Syrische strijder gedood bij de Israëlische luchtaanval, aldus het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Het Israëlische leger wil geen commentaar geven op de berichten. Wel zou Israël zich nu voorbereiden op een mogelijke Iraanse vergelding, aldus anonieme bronnen.

Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken zweert wraak. ‘De zionisten moeten voorbereid zijn op de gevolgen van hun misdaad. En die zullen pijnlijk zijn.’

- Advertentie -