19.2 C
Amsterdam

Eenzame ouderen, vluchtelingen en daklozen krijgen iftar-maaltijd

Lees meer

Sinds de start van de ramadan heeft Time to Help veertienhonderd voedselpakketten uitgedeeld. ‘Namens de stichting zetten we ons deze maand in voor de meest kwetsbare mensen’, vertelt projectcoördinator Fatma Öz. 

Denk aan eenzame ouderen, vluchtelingen en daklozen. Öz steunt samen met haar team hulpbehoevende mensen door het delen van voedselpakketten en het organiseren van gezamenlijke iftar-maaltijden.

‘Het organiseren van iftars vind ik persoonlijk heel belangrijk, want ik houd van de saamhorigheid. Ramadan is een maand van bezinning. Het is een periode waarin je extra aandacht geeft aan saamhorigheid, liefdadigheid en vrijgevigheid’, vertelt ze.

Maar Time to Help is ook actief in het buitenland. ‘Volgende week gaan we naar Bosnië, om mensen in de dorpen te helpen, zoals weduwen en weeskinderen. We doen elk jaar zulke projecten. Afgelopen jaar ben ik in Kenia, Tanzania en Oeganda geweest om daar de meest kwetsbare mensen te helpen. Het gaat dan om de wederopbouw van weeshuizen om kinderen een basis te kunnen geven.

© Time to Help

‘Ook organiseren we medische missies. Vrijwillige artsen behandelen dan kosteloos mensen met acute problemen. Eerder bezochten we andere landen in Afrika en Pakistan, om waterputten te slaan. En uiteraard zetten we ons ook in voor onderwijs voor kinderen en noodhulp voor gebieden getroffenen door natuurrampen, voedselrampen, oorlogen en extreme droogte.’

Öz voelt een sterke verbinding met andere mensen in de wereld. ‘De wereld is van ons samen, we zijn met elkaar verbonden en we hebben elkaar nodig om te leven.’ Om die reden is ze voor Time to Help gaan werken, waar ze eerst alleen vrijwilligerswerk deed. ‘Ik heb een achtergrond in marketing. Maar mijn werk voor commerciële bedrijven gaf mij geen voldoening. Ik wil echt wat voor mijn medemens betekenen. En het mooie van Time to Help is dat het om een hele diverse organisatie gaat, waar mensen van verschillende etnische en culturele achtergronden elkaar leren kennen en hun horizon verbreden.’

Dit jaar organiseert Time to Help tot de laatste dag van de ramadan iftar-maaltijden en voedselhulp aan de meest kwetsbare mensen in verschillende landen in Afrika, Jemen, Bosnië, Libanon, Turkije, Griekenland en Pakistan.

- Advertentie -