Aangifte tegen hoogste Turkse imam om linken LHBT’ers aan ‘ziekten en verval’

Lees meer

De Turkse mensenrechtenvereniging Insan Haklari Dernegi (IHD) heeft professor Ali Erbas aangeklaagd. Erbas is het hoofd van Diyanet, ofwel het Turkse presidium voor Godsdienstzaken: een soort religieus ministerie.

Erbas deed enkele controversiële uitspraken tijdens het afgelopen vrijdaggebed, het eerste in de heilige maand ramadan. In zijn preek sprak Erbas over het coronavirus, dat Turkije en de rest van de wereld in zijn greep houdt. Hij sprak ook over homoseksualiteit:

‘Homoseksualiteit brengt ziekten en verval met zich mee. Laten we samenwerken om mensen tegen dit kwaad te beschermen.’

IHD besloot daarom aangifte tegen de directeur te doen. Hij zou zich schuldig maken aan een haatmisdrijf en moeten opstappen als hoofd van het Directoraat.

‘De staat is verantwoordelijk voor het voorkomen van haatmisdrijven, vooroordelen en maatschappelijke, op sekseverschillen gebaseerde ongelijkheid, stelt de NGO.

De kans dat Erbas moet opstappen lijkt klein. De Turkse regering laat tegenwoordig geen LHBT-activiteiten in het land toe, waaronder de Gay Pride in Istanbul: die is in 2014 definitief gecanceld.

Bij Diyanet zijn 146 Turks-Nederlandse moskeeën aangesloten. Dat is ongeveer de helft van alle Turks-Nederlandse moskeeën.

- Advertentie -

3 REACTIES

 1. Voor slinks-Nederland is dit ook een probleem. De toestroom van migranten wakkert de GLBT haat aan.
  Nu komt het uur-U steeds dichterbij : gaat men de GLBT steunen of door met migranten binnen laten.
  Beide keuzes gaat ze aanhang kosten, maar ze moeten wel kiezen. Oh nee : homo-haat is altijd al geweest
  in Nederland. Daarom was Gay-pride al decennia in Amsterdam.. … geloof je het zelf ?
  Nederlandse migranten zijn super tolerant… https://twitter.com/BasedPoland/status/1249775138251378690

 2. Diyanet Nederland moet openlijk afstand nemen van de afschuwelijke uitspraken van deze Ali Erbas.
  Immers de imams lezen de gedicteerde preek op 150 plaatsen in Nederland voor. Zie Lubach op zondag De lange arm van Turkije vanaf 9:15 minuten aub.
  https://youtu.be/26UdqzTXj4k
  Deze imams zaaien haat hier in Nederland.
  Wisten jullie dat Diyanet officiële vertegenwoordiging in Den Haag heeft (zie http://www.diyanet.nl)? Daarnaast zijn er 150 moskeeën hier in Nederland. De hoogste imam heeft in zijn preek bij het begin van de ramadan de moslims gewaarschuwd voor de gevaren van homoseksualiteit, een ‘kwaad’ dat in de superieure religie islam wordt ‘vervloekt’. Het leidt volgens hem tot ziekten, virussen als hiv, aids etc. Volgens de Neder-moslims staat naastenliefde centraal tijdens de ramadan. Ben ik naïef, goedgelovig of te goed van vertrouwen? De imams van de circa 150 Diyanet-moskeeën in Nederland worden benoemd en betaald door Ankara en in Turkije opgeleid.

 3. Een oorlog (liefst allesvernietigend) tussen de monotheistische religiesystemen is onvermijdelijk en wel wenselijk (kanker word als het goed is ook door een chirurg verwijdert uit het lichaam van een patient met kanker, waarom zou m’n dan het soort kanker dat islam, christendom of jodendom heet voort moeten laten woekeren…alle haat, conflicten, etc vinden vrijwel allemaal hun oorsprong in de religieSYSTEMEN…pure conditionering en toxische mind-control…en wat te denken van een paus die onlangs in Italie een beeld adoreerde van een god waaraan kinderen geofferd werden door vuur?!…wat te denken van de pandemie overbevolking welke afgedwongen werd en word door de religiesystemen, wetende dat overbevolking tot massale conflicten en verkrachting van het milieu zou leiden…religiesystemen zijn werktuigen van het KWAAD…en daar bestaat maar 1 oplossing voor: totaalvernietiging van alle monotheistische religie-systemen en hun verdorven religieuze leiders!)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here