7.3 C
Amsterdam

Aanklacht tegen Canadese overheid vanwege wapenleveranties aan Israël

Lees meer

Een coalitie van Palestijnse Canadezen en mensenrechtenadvocaten spant een rechtszaak aan tegen de Canadese overheid om de militaire export naar Israël te blokkeren. Zo meldt de Canadese nieuwszender CBC.

‘Het is wreed en verwerpelijk dat onze regering de gruweldaden van Israël materieel blijft steunen en tegelijkertijd de humanitaire steun aan de slachtoffers van diezelfde gruweldaden stopzet’, zegt Hammam Farah, lid van de coalitie achter de rechtszaak, in een persverklaring.

De aanklagers willen dat de federale rechtbank de Canadese overheid beveelt om te stoppen met het afgeven van vergunningen voor de export van militair materieel naar Israël.

Israël stond in 2022 in de top 20 van bestemmingen voor de export van Canadese militaire goederen, meldt CBC.

Overigens werd gisteren bekend dat Canada de Palestijnse vluchtelingenorganisatie UNRWA weer gaat ondersteunen, schrijft de Arabische nieuwssite Ahram Online. Veel westerse landen stopten de financiële steun toen Israël de organisatie beschuldigde van betrokkenheid bij de Hamas-aanval op 7 oktober, zonder bewijs te leveren. Ook Nederland stopte de financiële ondersteuning.

- Advertentie -