21.4 C
Amsterdam

Activisten gooien mailbom op CDA Brabant om dreigende coalitie met FvD

Lees meer

De Eindhovense actiegroep We Are 1 roept via Facebook haar lezers op CDA’ers in Noord-Brabant te bestoken met e-mails en kritische reacties op Facebook en Twitter. De actie is bedoeld als protest tegen de dreigende deelname van Forum voor Democratie aan het provinciebestuur van Noord-Brabant.

De leden van het CDA in Noord-Brabant hebben nog vier dagen om te stemmen over de vraag of ze een coalitie met FvD zien zitten. We Are 1, dat in Eindhoven actie voerde tegen het anti-islamitische Pegida, wil de partij uit het provinciebestuur houden.

FvD is namelijk niet zomaar een partij, schrijft de actiegroep. We Are 1 roept haar lezers op Brabantse CDA-politici, -leden en -afdelingen te bestoken met deze open brief.

‘Uitspraken over een ‘boreaal Europa’, over ‘homeopathische verdunning’ van de bevolking vanwege ‘massa-immigratie’ hebben een racistische insteek. Een partij waarvan de leider dit gedachtegoed uitdraagt, is een partij waarvan de principes haaks staan op het gelijkheidsbeginsel, zoals dat bijvoorbeeld ook in artikel 1 van de Grondwet is geformuleerd.’

Met deelname van Forum voor Democratie aan het provinciebestuur van Noord-Brabant komt het gelijkheidsbeginsel in gevaar, vindt de actiegroep. ‘Partijen voor wie dat grondwettelijk gegarandeerde gelijkheidsbeginsel cruciaal is horen hier geen medewerking aan te verlenen.’

We Are 1 roept haar lezers op Brabantse CDA-politici, -leden en -afdelingen te bestoken met deze open brief.

De coalitieonderhandelingen tussen VVD, CDA en FvD zijn nu ruim twee maanden aan de gang. Vanuit Den Haag reageerden GroenLinks-leider Jesse Klaver en D66-fractievoorzitter Rob Jetten kritisch op deze onderhandelingen. Klaver noemde het ‘onbegrijpelijk’ en ‘onverantwoord’, Jetten riep VVD en CDA op tot een blokkade van het Forum.

- Advertentie -