17.3 C
Amsterdam

Adviseur Erdogan: onthoofding Paty is complot om op moslims te jagen

Lees meer

Een belangrijke adviseur van de Turkse president Erdogan suggereert dat de onthoofding van geschiedenisleraar Samuel Paty is georkestreerd, zodat Macron een vrijbrief heeft om moslims te vervolgen.

Adviseur Saadet Oruc deed deze en enkele andere felle uitlatingen op de Turkse televisie.

Zo zei ze dat de Franse presidentsvrouw Brigitte Macron een pedofiel is, omdat ze als docente met haar 17-jarige leerling Emmanuel een relatie kreeg. President Macron zou een obsessie hebben voor Turkije en Erdogan overal willen tegenwerken: in de Middellandse Zee, in Syrië en in Nagorno-Karabach.

Volgens Oruc zijn de christelijke naties in het Westen bang voor de islam, omdat moslims meer kinderen krijgen.

De adviseur suggereerde ook dat de moord op Paty een plan is van de Franse autoriteiten om moslims te kunnen vervolgen. Het is volgens haar iets te toevallig dat de dader uit Tsjetsjenië kwam, terwijl er maar weinig moslims in Frankrijk Tsjetsjeens zijn.

Macron voerde na de moord zijn strijd tegen de radicale islam en islamistisch ‘separatisme’ op. Dit deed hij onder meer door ‘radicale’ moslimorganisaties en moskeeën te sluiten en buitenlandse beïnvloeding vanuit bijvoorbeeld Turkije tegen te gaan. Dit kwam Macron, die geopolitiek toch al in de clinch ligt met Erdogan, op een felle uitbrander te staan van de Turkse president, die het Franse beleid ‘islamofoob’ noemt.

 

- Advertentie -